Proiecte

„Atelier DELF. Oui, je parle français”

– proiect interșcolar în parteneriat cu Școala Gimnazială „Miron Costin” Galați (coord. prof. Paraschiv Mihaela)

Descriere: proiectul oferă elevilor nostri posibilitatea de a opta pentru dublă certificare a competenţelor de comunicare în limbă străină, sau de a alege, în funcţie de preferinţe şi interese, între cele două certificări – Cambridge pentru limba engleză, DELF Scolaire et Junior pentru limba franceză.

„Dansul – poezia mișcării”

– proiect educational în colaborare cu Asociația Ritmix (coord. prof. înv. primar Bușilă Daniela, prof. înv. primar Titire Viorica)

Descriere: Dansul este una dintre cele mai distractive forme de activitate fizică pe care le poate face copilul. El foloseşte constant şi echilibrat toate grupele de muşchi şi ajută la o tonifiere a musculaturii dar şi la o creştere armonioasă a corpului. Este o formă de relaxare şi disctracţie!

„Prieteni la distanță”

– proiect educațional în parteneriat cu Școala Gimnazială „Elena Negri”, loc. Costache Negri (coord. Prof. înv. primar Dascălu Silvia)

Descriere:  Să ne privim în ochi cu blândeţe, să ne dăm mâinile şi vom vedea cât de bogaţi suntem căci stăpânim cea mai valoroasă comoară a lumii – PRIETENIA

„Tradiții și obiceiuri pe meleaguri românești”

– proiect educațional în parteneriat Grădinița cu P.P. „Arlechino”, Galați. (coord., prof. înv. primar Ștefan Livioara)

Descriere: Tradiţiile, obiceiurile, portul şi folclorul sunt comori inestimabile ce definesc un popor făcându-l unic, statornic şi nemuritor în ciuda scurgerii timpului.

„In lumea literaturii”

– proiect educațional în parteneriat Grădinița cu P.P. „Arlechino”, Galați. (coord., prof. înv. primar Ștefan Livioara)

Descriere: Cultivarea limbii reprezintă obiectivul esenţial în formarea copiilor cu o cultură comunicaţională şi literară de bază, capabili să înţeleagă lumea în care trăiesc şi să o transforme, să se cunoască pe sine, să recepteze şi să transmită mesaje, exprimându-şi gândurile şi sentimentele într-un limbaj bogat, nuanţat şi corect din punct de vedere gramatical.

„Cu educaţia de mână, Grădiniţa şi şcoala facem o echipă bună

– proiect educațional în parteneriat cu Grădinița P.P. „Arlechino”, Galați. (coord., prof. înv. primar Știrbu Ana- Maria)

Descriere: Integrarea copilului în şcoală presupune mai întâi formarea unor reprezentări corecte care să le permită preşcolarilor o adaptare afectiv-motivaţională la mediul şcolar.