Ziua Păsărilor și a Arborilor -10 Mai

Competitia „Cupa temerarii”
15 aprilie 2022
Concurs pentru ocuparea postului de secretar
30 iunie 2022

Ziua Păsărilor și a Arborilor -10 Mai

    Marti, 10 mai 2022, cu prilejul ”Zilei Păsărilor și a Arborilor”, elevii ”CLUBULUI WILDLIFE” din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 33 Galati, coordonati de prof. Cateluța Enciu și Brașoveanu Manuela, împreună cu Agentia pentru Protectia Mediului Galați, au participat la o actiune de #monitorizare a păsărilor de pe faleza #Dunării din Galați. 

Elevii au investigat zona folosind tehnici aplicate de ornitologi și aplicații mobile pentru a ușura determinarea speciilor după sunete. Aceștia au fost îndrumați de biologul Matei Dragomir din cadrul Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice Focșani (ACDB) în cadrul proiectului „Activism de mediu pentru arii naturale protejate REALE”. Proiectul amintit este implementat de ACDB în parteneriat cu Propark-Fundatia pentru Arii Protejate și cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. 🍃
Activitatea destinată familiarizării elevilor cu tehnici de observare și monitorizare a #păsărilor a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare asupra faptului că numărul de #specii și efectivele populaționale sunt buni indicatori ai calității mediului dintr-o zonă, fie ea una din mijlocul sălbăticiei, fie din apropierea caselor noastre (chiar și în #parcuri în orașe).
Pentru mai multe detalii apasati aici