Nostalgia primilor ani de scoala

Sarbatorim 40 de ani de existenta
12 octombrie 2017
Proiectul educational „Caragiale intre trecut si prezent”
9 februarie 2018

Nostalgia primilor ani de scoala

8 ani… 8 ani de neuitat, plini de bucurii, de zambete, de lacrimi, ani in care am facut parte dintr-o mare si minunata familie. Imi amintesc cu mare drag de prima zi de scoala in care, plina de emotie, am pasit spre clasa impreuna cu doamna invatatoare, o a doua mama pentru mine, plina de caldura si bunatate, care ne-a iubit enorm si a facut tot ce a tinut de ea sa ne creasca frumos. Dansa a fost cea care ne-a aratat pentru prima oara, cu foarte multa rabdare, puterile magice ale stiloului si cea care ne-a ajutat sa alegem calea cea mai buna in orice provocare pe care o aveam si chiar daca ma aflam intr-un colectiv mai energic si o mai suparam pe doamna invatatoare, a avut intotdeauna puterea de a ne intelege si de a ne ierta foarte usor.  Ziua in care am terminat clasa a IV-a a fost plina de emotii puternice, atat de fericire pentru ca incepeam un nou capitol din viata noastra, cat si de tristetea despartirii de doamna invatatoare. Imi amintesc cat de mult iubea florile, daruindu-ne la fiecare cate un puiut de cactus, simbol al norocului si al dragostei ce ne-o purta.

Astfel, o data cu inceperea clasei a V-a am pornit intr-o noua aventura din viata mea. Cu totii eram speriati si curiosi in acelasi timp. Anii din scoala gimnaziala s-au dovedit a fi minunati, unde  am invatat o multime de lucruri noi. Fiecare profesor a avut grija sa ne invete atat lectiile legate de materia predata, cat si lectii de viata. Imi amintesc cu bucurie de profesorii minunati pe care i-am avut, cu toate gesturile definitorii, modul  de a preda si de a ne face sa intelegem cu usurinta ce doresc sa ne invete si toata pasiunea pe care o aveau, fiecare dintre ei, pentru propria materie. Se vedea bucuria pe chipul fiecaruia atunci cand eram cu totii atenti la invatamintele lor. Scopul profesorilor pe care i-am avut a fost sa ne faca sa gasim ceva placut si interesant in fiecare lectie invatata. Ne-au crescut de la niste copii micuti si nestiutori pana la niste oameni frumosi, care stiu ce vor si cum sa se descurce in viata. Ne-au invatat sa fim diplomati, siguri pe noi si intotdeauna perseverenti.

In scoala generala am legat prietenii frumoase si sincere, ce dureaza si acum. Sunt fericita si recunoscatoare ca am avut prilejul de a face parte din aceasta magica familie datorita careia sunt persoana de astazi!

Andra Dogaru – fosta eleva